Despre noi

Despre ActivitatiCopii.ro
Am creat acest spațiu de joacă virtual pentru toți cei care au grijă de copii: părinți, educatori, bunici, bone și chiar frați mai mari.

Site-ul își propune să vă ofere idei și să vă instruiască în activități cu și pentru copii. Navigând prin diferite secțiuni veți vedea cât de simplu, distractiv și în același timp creativ vă puteți petrece timpul cu copiii. Chiar și fără bani sau cu un buget minim, puteți găsi lucruri interesante de făcut care să-i apropie pe cei mici de voi. Prin tot ceea ce vă sugerăm să implementați aici, subliniem dezvoltarea imaginației, creativității și inteligenței copiilor.

Proiectul www.ActivitatiCopii.ro este inițiat de noi – o familie cu doi copii, dar în care au fost implicate și alte mame.

Iată câteva categorii de activități pe care le veți găsi pe acest site:

„Munca manuală” este o oportunitate minunată pentru copii de a se exprima și de a-și dezvolta creativitatea și încrederea în sine. Este bine să îi explici copilului cum se realizează proiectul, dar mai important este să-l lași să fie creativ. Copiii pot învăța multe dintre proiectele de lucru manual: de la munca în echipă la artă. Toate materialele prezentate pe acest site web sunt considerate educative.
Exemplele de lucru manual sunt realizate de noi și copiii noștri, precum și de copiii prietenilor noștri cu vârste cuprinse între 2 și 10 ani. Vă invităm să participați!

O secțiune care ne pasă foarte mult este „Jocurile de gândire”, deoarece prin metode distractive copilul învață matematică și logică fără să-și dea seama și devine curios și entuziast, acestea fiind două caracteristici esențiale în procesul de învățare. Imprimați foile și dați-le copiilor împreună cu creioane și radieră.

În capitolul „Experimente” puteți afla cum să treziți interesul copiilor pentru știință și explorare. În ciuda unor prejudecăți, activitățile legate de știință sunt atât pentru fete, cât și pentru băieți; trebuie doar să explicați fenomenele semnificației fiecărei epoci.

Capitolul „Bucătăria copiilor” conține rețete simple și atractive, care pot deveni o pasiune chiar și pentru adulți. Copiii se vor simți utili și mândri de mâncarea pe care au făcut-o, iar pentru adulți este un mod destul de la îndemână de a-i ține sub observație și de a da frâu liber inspirației, în timp ce gătesc pentru întreaga familie.

„Poveștile biblice” vă vor face să redescoperiți împreună miracolele săvârșite de Iisus și alte povești religioase, care îi vor direcționa către credință și le vor capta atenția imediat prin cuvinte simple și ilustrații digitale sau pentru copii.

„Ora engleză” este o colecție de cântece și poezii, dar și lecții simple de limbă, care îi introduc pe cei mici într-o lume nouă și foarte tentantă. Mulți copii știu deja multe cuvinte în limba engleză din filme de desene animate sau jocuri, dar acum le puteți oferi o bază pentru învățarea limbii revenind la metodele clasice.