Motivația pentru studiu poate diferi în funcție de vârsta copiilor. Părinții și profesorii vor avea de jucat roluri semnificative în formarea copiilor și a adulților. Doar atunci când copiii rămân motivați vor avea performanțe bune. Întotdeauna se urmează legea mișcării, rezultatele copilului fiind rezultatul unor tehnici de învățare bine planificate. Fiind părinte, trebuie să vă susțineți copilul la toate vârstele sale și să-l ajutați să facă față tuturor situațiilor stresante, încă de la o vârstă fragedă. Menținerea lor motivată în orice moment este importantă pentru a favoriza o stare de spirit mai bună și un mediu de studiu mai bun. Acordarea atenției tuturor aspectelor unei școli corespunzătoare bazate pe punctele slabe și punctele forte ale copilului dvs. este esențială pentru ca atenția lor să fie mereu acolo unde trebuie. Motivația poate avea diverse efecte asupra comportamentului elevilor. Să ne uităm la câțiva dintre factorii care influențează motivația elevilor pentru studiu.
1. Curriculum
Doar atunci când școala urmează un curriculum structurat, copiii pot călători pe calea cea mai potrivită spre o învățare eficientă. Haosul se răspândește atunci când materialele de studiu nu sunt pregătite în prealabil. Elevii se vor simți în siguranță doar atunci când li se oferă astfel de materiale de pe care să învețe. Aceștia se vor putea concentra mai mult pe subiecte atunci când capitolele sunt predate la o viteză rezonabilă. Prin declararea obiectivului cursului sau al clasei, studenții vor dezvolta, de asemenea, o mai bună înțelegere a ceea ce va presupune fiecare semestru și sesiune. Informarea lor despre ceea ce urmează îi ajută să fie pregătiți pentru cursurile și clasele care urmează.
2. PERSONALITATEA ȘI COMPORTAMENTUL PROFESORILOR
Dacă profesorii continuă să evoce numai emoții negative în elevi, școlile trebuie să ia în considerare acest lucru și să găsească modalități de a înlocui personalul. A avea preferințe printre elevi și a fi părtinitor poate afecta mintea multor alți studenți din clasă. Pe de altă parte, dacă profesorii sunt plini de optimism, generozitate și oferă mereu un feedback excelent, fără îndoială că fiecare elev va găsi mai ușoară abordarea profesorului.
3. METODE DE PREDARE
Motivația în educație poate fi îmbunătățită sau menținută numai atunci când metodele de predare sunt acceptabile pentru toți copiii. A face față sesiunilor rapide poate fi o provocare pentru mulți studenți, ceea ce face să le fie mai greu să-și termine lecțiile zilnice. Unii profesori nu sprijină elevii care participă la activități extracurriculare, în timp ce alții pot promova și încuraja elevii să-și expună talentele. Avem nevoie de a doua categorie de profesori pentru a cultiva o sesiune de învățare sănătoasă.
4. IMPLICAREA PĂRINȚILOR
Acest factor este la fel de important ca metodele adoptate de profesori în școli. Copilul tău nu poate crește decât dacă stimulezi studiile. Acest lucru nu trebuie să se oprească nici atunci când copiii au crescut. Dar în timpul cursurilor gimnaziale, este întotdeauna cel mai bine să se implice și părinții în studiile lor. Asigurați-vă că își termină temele la timp pentru a-și perfecționa abilitățile în fiecare zi care trece. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să-i ascultați, să îi întrebați despre ziua lor și să arătați interes pentru cursurile lor.
0 comments on “CE INFLUENȚEAZĂ MOTIVAȚIA ELEVILOR PENTRU STUDIU?”Add yours →